Opleidingsportaal Centrum voor Conflicthantering


 • Training Conflictvaardigheden

 • aantal onderdelen:

  3

  studiebelasting:

  0

  totale tijd:

  18

  doelgroep:

  Deze training is zeer geschikt voor managers, juristen, HR functionarissen, vertrouwenspersonen, bezwaar- en klachtafhandelaars, coaches, beleidsmedewerkers uit het bedrijfsleven en de overheid.

 • Na deze training Kunt u professioneel optreden als gespreksbegeleider bij conflicten en in eigen conflictsituaties escalatie voorkomen. Heeft u praktische (mediation) instrumenten verworven om zelf effectief op te treden in gesprekken en onderhandelingen. Heeft u attitude en vaardigheden verworven om zowel de manier van onderhandelen als de uitkomst positief te beïnvloeden. Bent u in staat om de regie te houden in lastige gesprekken en deze een constructieve wending te geven. Is uw kennis en inzicht over conflicten toegenomen zodat u effectief kunt adviseren en (eventueel) verwijzen over de meest passende aanpak van een conflict.

  Vergroot uw conflictvaardigheid en bereik uw doel met behoud van een prettige relatie. Deze training is voor mensen die (beter) willen leren omgaan met conflictsituaties op de werkvloer, conflicten tussen organisaties en conflicten tussen overheid en burgers of bedrijven. U leert op een effectieve manier kijken naar conflicten en ontwikkelt specifieke medationvaardigheden / conflictvaardigheden zoals omgaan met emoties, herformuleren, onderhandelen en standpunten omzetten in belangen. Vaardigheden die binnen de overheid passen bij de informele / passende aanpak bij het behandelen van aanvragen, klachten en bezwaren. De training is zeer afwisselend en actief. Het programma kent een korte theoretische onderbouwing en veel oefenmomenten, gebruikmakend van gevarieerde werkvormen en praktijk simulaties. Er wordt gewerkt met eigen casuïstiek die voorafgaand aan de training door cursisten kan worden ingebracht. Bij de driedaagse ontvangt u wekelijks informatie om u te ondersteunen bij het in de praktijk brengen van de verworven kennis en vaardigheden. Deze methode, die succesvol is gebleken, helpt om het geleerde weer in herinnering te brengen en er stapsgewijs mee aan de slag te gaan. Wij bieden deze in een 1 daagse vorm en 3 daagse vorm aan, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

kosten

naamexcl. btwincl. btw
Deelname training Conflictvaardigheden€ 1.615,00€ 1.615,00
Totaal€ 1.615,00€ 1.615,00

geplande data

DatumOnderdelenPlaatsInschrijven
28-08-20193Oranjestad Inschrijven
25-11-20193Haarlem Inschrijven

Indien de opleiding vol zit, hanteren wij een korte wachtlijst. Wilt u op de wachtlijst komen, stuur dan een mail naar mediation@cvc.nl. Vermeld hierbij de naam van de opleiding en startdatum.