Opleidingsportaal Centrum voor Conflicthantering


 • Specialisatie Arbeidsmediator

 • aantal onderdelen:

  4

  studiebelasting:

  0

  totale tijd:

  24

  doelgroep:

  HBO+/WO niveau en voor iedereen die een basisopleiding tot mediator bij een MfN erkend opleidingsinstituut heeft gevolgd.

 • Na deze training Bent u in staat om een arbeidsgeschil effectief te begeleiden. Heeft u uw vaardigheden die specifiek nodig zijn voor arbeidsmediations verder aangescherpt. Heeft u kennis van de belangrijkste juridische aspecten die spelen bij een arbeidsmediation. Weet u met de specifieke valkuilen binnen een exit-mediation om te gaan. Heeft u uw onderhandelingsalternatieven verder uitgebreid.

  Het arbeidsrecht is ingrijpend veranderd! Per 1 januari en 1 juli 2015 zijn vergaande veranderingen doorgevoerd in het Nederlandse arbeidsrecht. De “Kantonrechtersformule” voor ontslagvergoedingen is vervangen door een (veel lagere) transitievergoeding. Naar verwachting zullen kantonrechters minder snel tot ontbinding over gaan en zullen hogere eisen worden gesteld aan dossieropbouw. De verwachting is, dat deze veranderingen er toe zullen leiden dat er in arbeidskwesties vaker beroep zal worden gedaan op mediators. De vaak grote belangen die voor werknemers en organisaties op het spel staan, vragen om een goede toerusting van mediators in arbeidszaken. De Specialisatie opleiding Arbeidsmediatior bestaat uit 2 blokken van ieder 2 dagen. De opleiding volgt de fasering van de mediation en is gericht op het verwerven en verdiepen van specifieke vaardigheden in arbeidskwesties. Kennis van de inhoud van het (nieuwe) arbeidsrecht achten we noodzakelijk. Eén dagdeel van de opleiding is gericht op kennisoverdracht over het arbeidsrecht en wordt verzorgd door mr. Eveline Buyink, advocaat arbeidsrecht bij Lexence Advocaten & Notarissen tevens MfN registermediator.

kosten

naamexcl. btwincl. btw
Deelname [OpleidingsSoort:Naam]€ 2.075,00€ 2.075,00
Totaal€ 2.075,00€ 2.075,00

geplande data

DatumOnderdelenPlaatsInschrijven
21-11-20244Haarlem Inschrijven
20-11-20254Haarlem Inschrijven

Indien de opleiding vol zit, hanteren wij een korte wachtlijst. Wilt u op de wachtlijst komen, stuur dan een mail naar mediation@cvc.nl. Vermeld hierbij de naam van de opleiding en startdatum.