Opleidingsportaal Centrum voor Conflicthantering


 • Specialisatie Overheidsmediator

 • aantal onderdelen:

  4

  studiebelasting:

  0

  totale tijd:

  24

  doelgroep:

  Voor iedereen die een basisopleiding tot mediator bij een MfN erkend opleidingsinstituut heeft gevolgd.

 • Na deze opleiding Weet u hoe u moet omgaan met de afstand tussen warm en koud conflictgedrag en wat u moet doen om de overheid in beweging te krijgen. Kent u de samenhang tussen mandaat en commitment en kunt u daarmee spelen. Voelt u wanneer de tijd rijp is om over vertrouwen in de overheid te beginnen. Kunt u uw eigen ervaringen met overheden en bureaucratieën dienstbaar maken aan een goed mediation resultaat.

  Bent u voorbereid op de nieuwe Mediationwet? Wij wel! Als vooraanstaand opleidingsinstituut op het gebied van mediation en mediationvaardigheden houden wij het wetgevingsproces nauwlettend in de gaten. De verwachting is dat de Mediationwet een sterk accent zal leggen op de juridische aspecten van mediation. Voor overheidsmediators betekent dit: · Enige kennis van de Algemene Wet Bestuursrecht. · Enige kennis van de Wet Openbaarheid Bestuur. · Kennis van Mandaatkwesties. Daarnaast gaat het om specifieke vaardigheden met betrekking tot: · Omgaan met overheidscultuur. · Omgaan met meerdere partijen. · Bespreken van bestuurlijke kwesties bij de overheid. Vergroot uw persoonlijke effectiviteit als mediator in conflicten met de overheid in deze vierdaagse Specialisatie Overheidsmediator. De opzet van deze intensieve training is die van een masterclass. De Specialisatie Overheidsmediator zal worden aangepast aan de eisen die de nieuwe wetgeving zal stellen, zodra die bekend zijn. In een kleine groep gaat u aan de slag met casuïstiek die op uw eigen werkterrein ligt. Daardoor leert u beter om te gaan met de valkuilen van mediation met de overheid. Uniek aan deze training is dat u individuele coaching krijgt op de competenties die uw nodig hebt om uw interventies als overheidsmediator nog effectiever te maken. Dit persoonlijke intervisietraject is in de training ingebouwd en geeft u ook na de training meer regie over uw ontwikkeling als mediator. Uiteraard is er ook volop kans om uw inhoudelijke vragen aan de trainers voor te leggen.

kosten

naamexcl. btwincl. btw
Deelname [OpleidingsSoort:Naam]€ 1.960,00€ 1.960,00
Totaal€ 1.960,00€ 1.960,00

geplande data

DatumOnderdelenPlaatsInschrijven
10-10-20244Haarlem Inschrijven
9-10-20254Haarlem Inschrijven

Indien de opleiding vol zit, hanteren wij een korte wachtlijst. Wilt u op de wachtlijst komen, stuur dan een mail naar mediation@cvc.nl. Vermeld hierbij de naam van de opleiding en startdatum.