Opleidingsportaal Centrum voor Conflicthantering


 • Specialisatie Familie Mediator

 • aantal onderdelen:

  8

  studiebelasting:

  0

  totale tijd:

  48

  doelgroep:

  Voor iedereen die een basisopleiding tot mediator bij een MfN erkend opleidingsinstituut heeft gevolgd.

 • Na deelname aan deze specialisatie heeft u zich de belangrijkste elementen van dit specialisme eigen gemaakt. U weet om te gaan met specifieke thema's bij scheidingsbemiddeling zoals: vrijwilligheidsparadox; invloed van het initiatief; scheidingsmelding; verlater en verlatene; van partners naar de ouderschaps BV en (eventueel) derden in de relatie. U hebt meer inzicht in het familierecht en het familieprocesrecht U bent in staat emoties rondom scheiding zorgvuldig te begeleiden en cliënten structuur te bieden. U heeft meer inzicht in de emotionele problematiek van de kinderen bij echtscheiding. U kunt met cliënten criteria formuleren en (doen) uitwerken voor een redelijke partner- en kinderalimentatie. U bent in staat om de vraagstukken rondom omgang en gezag te begeleiden. U onderkent de dilemma's rondom boedelscheiding en huisvesting. U weet wanneer en hoe gebruik te maken van inhoudelijke deskundigen.

  U wilt een vakkundig en effectieve familiemediator zijn die weet waar hij of zij het over heeft! Het CvC biedt een gedegen en up to date Specialisatie Familie Mediator aan. Wat zijn specifieke kenmerken van scheidingsbemiddeling? Welke interventies werken en welke niet? Hoe kom ik tot de 'scheidingsmelding'? Met welke juridische grenzen binnen het familierecht krijg ik te maken? Deze door het MfN erkende Specialisatie Familie Mediator is een uitstekende voorbereiding op het echte werk van mediation bij echtscheiding en omgangsregelingen. De training wordt gegeven door een keur aan specialisten en praktijkdeskundigen op het gebied van familieprocesrecht, familierecht, allimentatieberekeningen, de praktijk van de familiemediation en het trainen van professionele vaardigheden op dit gebied. Na afronding van de opleiding krijgt u in het MfN register de aantekening ‘accreditatie familiemediation’.

kosten

naamexcl. btwincl. btw
Deelname [OpleidingsSoort:Naam]€ 3.850,00€ 3.850,00
Totaal€ 3.850,00€ 3.850,00

geplande data

DatumOnderdelenPlaatsInschrijven
Helaas zijn er geen uitvoeringen beschikbaar.

Indien de opleiding vol zit, hanteren wij een korte wachtlijst. Wilt u op de wachtlijst komen, stuur dan een mail naar mediation@cvc.nl. Vermeld hierbij de naam van de opleiding en startdatum.